Followers

Saturday, November 26, 2011

Jemputan Walimatul Urus Lina & Saiful

Assalamu'alaykum dan selamat sejahtera semua:)


Lin ingin menjemput rakan-rakan semua especially group BBF untuk menghadiri majlis perkahwinan lin n pasangan 


.:: Pihak Perempuan ::.
Tarikh : 20.11.2011 ( Ahad ) bersamaan 24 Zulhijjah 1432H

Tempat: Dewan Beringin, Jalan Besar, Taman Sri Gombak, Gombak.
click for location map

Aturcara Majlis:
10.00am-11.00am : Akad Nikah (Masjid)
12.00pm-4pm : Jamuan Makan
1.30pm: Ketibaan pengantin
*pengantin nak solat dulu ye,then baru boleh masuk dewan;)

::::::::::::::::::::::::::​::::::::::::::::::::::::::​::::::

.:: Pihak Lelaki ::.
Tarikh: 26.11.2011 (Sabtu) bersamaan 30 Zulhijjah 1432H
Masa: 12.00 p.m - 4.00 p.m
Alamat: No. 121, Jalan TTJS 3/4,
Tmn Tuanku Jaafar,
71450 Seremban.
click for location map


 ::::::::::::::::::::::::::​::::::::::::::::::::::::::​:::::::::::

*Notes: 

  Pls respond to the RSVP here:
https://www.facebook.com/event.php?eid=217209561675168  

 All ex-S.R.J.K (C) Kheow Bin, ex-S.M.K Hillcrest, ex-SMK Gombak Setia, ex-PLKN Kem Machang/UiTM Machang, ex-PUO, UPSI, UPM, Pej. Daerah dan Tanah KP, group BBF, bloggers & sesape shj yg mengenali kami, you are cordially invited.

Those who are invited u may also invite other friends out there who know both of us to this event. Your kind attention is much appreciated.

 Sila tinggalkan alamat rumah anda or email anda di ruangan comment atau emelkan alamat korang ke linbutterfly8@gmail.com (jgn lupa bgtahu skali di ruangan komen yg anda dh drop email ya) untuk kiriman kad jemputan.

ok, nk tepek muka depan kad yg simple ni ;)

Actually kad ni dah lama siap dh pun,since sblm raya lg atas permintaan bonda utk diedarkan kepada sanak saudara jauh, dah alang2 kami pulang ke kg kan.. dan skg nk bg kat kwn2 pulak ;)

Sekian, jemput dtg ye semua..  Semoga dengan kehadiran para jemputan akan menyerikan lagi majlis kami serta diberkati Allah SWT. Insya Allah.

 Pray for us (◕_~) ♥ ~ <3

Wednesday, November 9, 2011

Penghidap diabetes meningkat 3 juta tahun ini !! Jom elak diabetes~

"Penghidap diabetes meningkat 3 juta tahun ini"

fuh, manakutkan je statement berita ni.. kena lebih b'hati2.. 
if sekali terkena penyakit diabetes aka kencing manis nih, aduh seumur hidup kena b'gelumang dgn ubat, kena catu mknn, silap hari bulan kena potong kaki,potong tangan bagai, eiii, xmo2!! huhuhu
Faktor Diabetes:
Ada banyak penyebab mengapa seseorang menderita diabetes.
Beberapa diantaranya karena infeksi pada pankreas, kegemukan, stres, usia, riwayat keluarga, ras, tekanan darah tinggi, gizi buruk, dan jenis kelamin.
Ada banyak orang yang memiliki ciri-ciri seperti penderita diabetes, tetapi kadar gula mereka tidak cukup tinggi untuk didiagnosis sebagai diabetes.
Jika kondisi ini tidak terdeteksi, maka ada potensi untuk berkembang menjadi diabetes tipe-2.
Berikut adalah beberapa faktor pemicu diabetes:

1. Infeksi Pankreas
Salah satu pemicu diabetes adalah pankreas yang tidak berfungi baik karena terkena infeksi. Ketika ini terjadi, pankreas tidak akan menghasilkan cukup insulin sehingga kadar gula dalam darah menjadi tinggi.

2. Berat Badan Berlebih/Kegemukan
Para ahli berpendapat jika seseorang memiliki ukuran lingkar pinggang melebihi 88 cm maka dia memiliki risiko terkena diabetes lebih besar.


3. Jarang Olahraga
Orang yang jarang berolahraga juga memiliki risiko lebih tinggi terhadap diabetes dibanding mereka yang berolahraga 2-3 kali per minggu. Olahraga ini tidak harus yang berat, sekedar jalan kaki selama 30 menit sudah dapat membantu.

4. Usia
Risiko terhadap diabetes akan semakin meningkat seiring bertambahnya usia. Penelitian menunjukkan 80% penderita diabetes berusia lebih dari 40 tahun.

5. Riwayat Keluarga
Faktor lain pemicu diabetes adalah dari sejarah keluarga. Jika ibu, ayah, atau kerabat dekat menderita diabetes, maka anak pun berisiko terkena diabetes.
Penjelasan di atas menunjukkan diabetes dapat disebabkan oleh banyak hal. Menerapkan gaya hidup sehat dan olahraga cukup merupakan cara mudah untuk menjaga kita tetap sehat.

TIPS Elak Diabetes 

Click--> http://www.mayoclinic.com/health/diabetes-prevention/DA00127
sumber:
1) berita harian
2) http://oketips.com
3)
www.mayoclinic.com
~~peringatan utk diri sendiri dan kwn2~~

Tuesday, November 1, 2011

Sharing is Caring: Promo Outdoor Portraiture only RM99!!

Salam, hai korang,

Arunamaya ada buat promo portraiture taw, sblm ni ade 29 & 30 Oct. Sekarang ni dilanjutkan, 5 Nov pun ada jugak, tapi slot limited taw, so siapa2 yg nakkan shoot portraiture murah, sila lah booking cepat ya!! 
Kami dah booking, hehe ^_~
 
For booking, pls contact, Mobile : 013-584 0120 and Email : arunamaya@gmail.com

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

World Visitors Map

free counters

Search