Followers

Thursday, September 20, 2012

Doa supaya dikurniakan Anak yang menyejukkan hati

 
 
 
:: Doa supaya dikurniakan Anak yang menyejukkan hati ::

 “Wahai Tuhan kami, berilah kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami: perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya, dan jadikanlah kami imam ikutan bagi orang-orang yang (mahu) bertaqwa. Amin Ya Rabbal Allamin



P/S: Doa ini elok dilakukan oleh suami bagi isteri yang sedang hamil

       *Sebelum tidur baca doa dari Surah Al Furqan, Ayat 74 sebanyak 3 kali


Monday, September 17, 2012

Dapat surat dari Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia.. Alhamdulillah..

Assalamualaykum dan selamat pagi,

Ya Allah lamanya tak update blog ni.. kurang sihat during pregnancy ni, takde mood sangat nak update blog.. review check-up n pregnancy progress pun tak terupdate, banyak sangat yang dah skip.. review wedding pun tak habis review lagi, review engagement pun tak review lagi, kononnya plan nk review after wedding tapi asik tak done.. maaf banyak-banyak ye bagi kawan-kawan yang minta review tu, hhu.. insya Allah if berkesempatan tiba masa sesuai nt insya Allah lin review yeh.

Khamis dan Jumaat lepas dapat sijil cuti sakit dari Klinik Kesihatan Ibu Anak dan juga Hospital selepas check-up pregnancy problem, dapat lah rehat direct dari Khamis sampai lah Isnin. Kenangan yg tak dapat dilupakan di hospital sampai kena masuk wad bersalin, nervous+risau, iyelah tak ready lagi untuk deliver, tak cukup bulan lagi kan, kesian kat baby karang, hoho, nasib lah belum tiba masa bersalin lagi. Pejam celik pejam celik esok hari pada 19.9.12 genap lah 7 bulan(28minggu) usia kandungan ni, sekejapnya, rasa cepatnya masa berlalu, tak sangka tinggal lagi 2 bulan lebih sahaja lagi nak dekat EDD 12.12.12 insya Allah.. apa-apapun, sangat enjoy dengan pregnancy ni walau ada macam-macam jenis sickness silih berganti (takpelah, dugaan ibu mengandung, insya Allah ada ganjarannnya di sisi Allah), suatu pengalaman baru kan, alhamdulillah..

Eh! melalut pulak, sebenarnya nak cite pasal lin dapat surat panggilan peperiksaan memasuki perkhidmatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29, alhamdulillah akhirnya dapat jugak panggilan SPA setelah lama menanti. Risau jugak nak g exam nih, dulu2 mana ada exam2 ni, terus temuduga aje kan, skg ni ada tambahan exam pulak, huhu, mesti kena usaha lebih nih, phew~

Actually, dulu2 pernah gak dapat panggilan temuduga n seterusnya dapat panggilan lapor diri untuk jawatan tetap SPA di Putrajaya, akan tetapi terpaksa tolak tawaran atas sebab yang tidak dapat dielakkan..  sampaikan dua kali surat tawaran kerja SPA sampai ke rumah walaupun setelah dihantar surat penolakan tawaran dengan alasan yang munasabab.. fikir2 balik mmg menyesal sangat sbb tak terima tawaran kerja SPA dulu, kalau tak, dah lama dah berkhidmat dgn SPA n boleh minta2 tukar lokasi tempat kerja yang berdekatan dengan tempat kerja suami kan(iyelah dulu2 tak kawen lagi kan, so takde terfikir pasal hal ni,hehe ;) .. tempat kerja sekarang tak dapat nak tukar2 lokasi sebab ia tiada cawangan universiti di tempat lain,satu2 nya lah di pekan koboi ni haa.. nak resign sayang pulak sebab kerja kerajaan (badan berkanun) kan, lebih-lebih lagi sudah disahkan dalam jawatan dan telah dapat taraf berpencen, sayang lah nak lepaskan kan after all the sacrifices.. kalau lah keje swasta, dah lama dah minta resign, huhu.. Jadi, nak tak nak terpaksa lah duk berjauhan jugak dengan en. suami, huhu:(  kali ni if dapat lagi tawaran kerja dari SPA, I'll definitely will not let it go again, definitely will grab it!

Hanya ada 2 minggu sahaja masa utk study for this exam. Doa + usaha ikhtiar + tawakal. Semua tlg doakan yeh.. Harapnya ada lah rezeki baby dalam kandungan ni, ameen..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

World Visitors Map

free counters

Search