Followers

Thursday, October 13, 2011

Sharing is Caring: Bridal Shoes ~Kasut Kahwin

Salam hai ladies,


cantik sangat kasut kahwin kate middleton ni kan, em, tgk mcm sesuai buat untuk kasut nikah nt;)

Kali ni lin nak share about tempahan kasut kahwin. So kepada bride to be yang still tercari-cari lagi di manakah harus menempah kasut kahwin. Or tempat yang dituju dah x ambil tempahan lagi, yang kecewa x dapat tempah kasut lagi. Di sini lin senaraikan 'lubuk' nya ya, hasil carian gigih special from me untuk bantu korang ;)    *wave mouse and click to the link name on the list to go to the their website okay*

  • Absolutely Gorgeous by Amy
    Haa, kat cni AGA boleh tempah kasut lacey ala2 kate middleton tu taw ;)  



    Kasut-kasutnya boleh tahan cantik dan berpatutan juga. Range harga custom made shoes bermula dari RM200. Bagi yang ingin menempah dinasihatkan tempah lah sebulan sebelum majlis ok coz masa untuk custom-made shoes dibuat di Absolutely Gorgeous by Amy ni mengambil masa dalam 4 minggu untuk disiapkan.Recommended okay :)

    • Gavy  (At Wedding City, Maju Junction.)
    Gavy ni mesti ramai blogger bride yang dah tahu, x perlu diperkenalkan lagi kowt, shop nya kat maju junction je di wedding city.. tapi sayangnya Gavy ni dah tutup tempahan since julai lagi, thn dpn baru dia open order blk, so bride utk thn dpn n berikutnya blh lah tgk2 n klu b'kenan blh lah tempah ye, recommended :)

    Tempahan kasut di sini agak mahal sedikit, range harga antara RM380 dan ke atas bagi tempahan kasut custom made, boleh tempah kasut designer Christy Ng or blh je klu nak tempah apa shj design kasut yang diinginkan. Dalam 2 minggu je dah blh siap. Kasut-kasut di sini sangat2 elegan, sesuai dengan namanya yang sedang meningkat naik di seluruh dunia. Kasut ready made dia pun cantik2, range harga RM190 dan ke atas. ada juga yang diberi special price lebih murah drp RM190 untuk kasut yang nak di 'let go' untuk clearance sale.
      Utk tempahan kasut custom made,korang blh lah gi ke umah Christy Ng kat PJ, lin dah gi dh umah dia, rambang mata nk pilih, sumenye cantik2, dpt lah jugak rembat sepasang kasut yg cantik bgt as kasut hantaran, hiks;) minggu ni plan nk g lagi, nak order clutch evening bag yg match suit dgn kasut tu pulak utk hantaran 1 dulang dengan kasut hntrn skali.. handbag dh ade dh,evening bag utk dinner belum ade lg,so maybe beli lah utk hntrn, hehe.. em, bg sesape yg mls nk kuar umah tu pulak, or bz manjang, blh je klu nk order online :)

      • White Label
        Wedding Isle Gallery
        30, Jalan Kemajuan, Seksyen 12, 46200 Petaling Jaya, Selangor.

        Boleh tahan juga wedding shoes kat white label ni, cantik2 n harga pun berpatutan, xde lah mahal sgt..  Kat PJ jugak, dekat2 je dgn Christy Ng:). Sorry to inform white label ni dia dh tutup tempahan utk custom made since they no longer provide custom-made service since May this year. Tapi ada je collection ready-made with sizes. Haa yg ni sesuai utk b2b yang tak dapat nak tempah kasut, cantik2 jugak, yg penting affordable. blh terus pakai utk wedding nt. boleh juga order tempah on9 ikut saiz anda. :)

      Pretty In White ni buat tempahan kasut jugak, kasut dia comfy, stylish. cuma pricey sikit lah, their price starting from RM350 onwards. Tapi bak kata org, alah membeli, menang memakai kan, he3 ;)

      • Soulmate
        Kat cni mcm2 ada, boleh custom made kasut kahwin, custom made baju kahwin pun ada, evening gown pun ada;)
      • Tom Shuz Boutique (Bangsar Shopping Centre . Tel: 03-20942339)
      Tom Shuz Boutique atau dikenali juga dengan nama Thomas Chan. Kasut dia agak comfy. Kalau nak custom-made pun boleh saja, ready made pun ada. Kalau nak minta tambah beading pun boleh, nice work.Highly recommended :)
      • YMS (You, Me and Shoes )  
      YMS dimiliki oleh seorang gadis pereka kasut berbangsa Melayu yang bernama Ayuni Azri, berita mengenainya banyak terpampang di surat khabar,majalah-majalah. Kasut-kasut rekaannya sangat cantik dan trendy. Harganya pun sangat berpatutan. ready made ada, custom made pon ada :)
      And if yang ada budget lebih tu, boleh lah tempah kat Lewre, Jimmy Choo, Christian Louboutin or boleh try designer Aruna Seth ;)

      Dalam banyak2 kasut, lin paling suka design bridal butterfly platform heels yg kat Aruna Seth ni punya <3 baru lah kena dengan my butterfly wedding theme, hee ^_~

      cantik kan :)

      Tapi boleh tengok jelah, x mampu beli, mahal sgt kowt utk sepasang kasut yg kte akan pakai sehari tu je, or akan jarang2 pakai, klu blh x mo lah spend byk sgt kan, lagipun jauh, susah r, lain lah klu Aruna Seth ni kat Malaysia, hehe.. so just boleh custom made yang lebih kurang sama cam design tu lah, hihi

      Ok, till then, happy shopping girls ^_~

      With Love<3
      Lin

      4 comments:

      1. hik3. mampu tgk je kan. tp cuba diy. eheheheh. ;p

        ReplyDelete
      2. @fariza:: hihi, taw xpe fariza. kte mampu tgk jela, nk wat sebijik mmg x dpt la,huhu.. hee,klu diy blh je,kasut ala2 kasut tu,then dpn dia tu just lekat brooch butterfly, then tadaa, dah jadik ;)

        ReplyDelete
      3. mahal btul la kasut custome made.huwaaa.tp kery mmg kene tempah.sbb susah betul nk cari size.huwarghh

        ReplyDelete
      4. kerry:: haa taw xpe,huhu.. klu kasut custom made yg design n seni pembuatannya lawa,kemas,stylish,comfy ikut kaki kita tu yg mahal tu,biasa lah lumrah custom-made lbh mhl drp ready-made,hhe.. kerry nape susah cr saiz?? size kerry slalu abes ker??

        ReplyDelete

      Daisypath Anniversary tickers

      Daisypath Anniversary tickers

      World Visitors Map

      free counters

      Search