Followers

Friday, June 17, 2011

Nora Elena Fever

Salam,

Dulu orang serata dunia ade Justin Bieber fever, skg ni Malaysia ada Nora Elena fever pulak ^_^"

Nora Elena

yg menariknya siap ada org yg buat bisnes t-shirt nora elena, mug nora elena, n mcm2 lagi lah, nasib nora elena x pakai tudung, klu x, dah ade lak nt tudung nama nora elena, hehe.. ker time musim dah nak raya nt ada jual kain pasang nama nora elena ker, mane tahu kan, hik;)


Novel Kasih Suci

'Nora Elena' ni sebenarnya adaptasi dari novel Kasih Yang Suci - Meen Zulaikha. Adakah cerita Nora Elena sebijik sama mcm jalan cerita dalam novel Kasih yang Suci tu?? rs mcm nk beli lak novel ni, tp dgr kata dah habis, bese lah dh t'jual mcm pisang goreng panas, lg2 after cite Nora Elena ni kuar kn, wu3.. or nk sewa je drp sape2 yg ade novel ni.. sape ade ek?? nak pinjam, he3 ;D

Sinopsis Nora Elena:
Nora Elena (Siti Saleha) ialah kisah seorang wanita yang telah diperkosa semasa dia berusia 15 tahun. Walaupun sukar untuk melupakan insiden hitam tersebut, kini beliau selesa menjalankan kehidupannya seperti normal dan bakal mengahwini Idham (Zul Ariffin). Namun, keadaan mula berubah setelah bertemu Seth Tan (Aaron Aziz). Idham bercadang untuk membatalkan majlis perkahwinannya dengan Nora Elena setelah menerima satu panggilan misteri yang menceritakan perihal Nora Elena yang bukan lagi seorang perawan. Seth Tan pula menawarkan dirinya menjadi Pak Sanggup menggantikan tempat Idham di dalam majlis perkahwinan tersebut kerana masa semakin suntuk. Konflik yang lebih mendebarkan berlaku setelah Nora Elena dan Seth Tan berkahwin. Nora Elena mendapat tahu Seth ini rupanya lelaki yang telah menodainya 10 tahun lalu. Malangnya Nora ketika itu sedang mengandung anak Seth. Dapatkah Nora menerima dan memaafkan Seth yang sudah insaf dengan perbuatan silamnya? Apakah motif Seth mengahwini Nora? 

Tertanya-tanya, wujudkah lelaki yg sebaik n seromantik seth tan?? (x kisah lah dgn masa lalu dia, janji masa kini dia dah berubah kan, stp drp kita mst pernah melakukan kesilapan, bkn maksum spt Rasulullah, selalunya org yg berubah ni akan jd lbh baik drp org yg sedia baik, insya Allah).. rasa mcm ade je, tp maybe 3 dalam sejuta bilion mel0n kowt?? best nye lah kalau kawen dpt lelaki mcm tu kan, bahagia seumur hidup, hihi;)

x tgk sgt dah lps Nora Elena ditukar waktu siaran ke 7pm-8pm, waktu maghrib tu, xleh2, nt takut lewat solat maghrib, huhu.. so just tgk kat tonton aje ler, hehe;)  erm, yg mane tgk cite tu pada waktu siarannya, pasti ade gak yg lewat solat maghrib semata2 sbb duk ngadap cite tu kan, ish2 baik x yah layan time tu kowt, layan kat laman web youtube ker tonton ker lagi bagus kot, melainkan dpt cuti bulanan tu, then blh lah duk ngadap tv tu smpi lebam;p *yg kaum adam x sey la nk mengharap dpt cuti ek, so xley ngelat;p  or senang cite, yg mane blh disiplinkan diri tu masuk je azan, trus g solat, lps selesai solat, baru lah blh tgk okie :)

Siti Saleha dan Aaron Aziz watak utama Nora Elena

Setelah sekian lama cite Nora Elena bersiaran di kaca tv mulai 9 mei di slot akasia, akhirnya tamat sudah..  ske dgn ending nora elena, H.A.P.P.Y  E.N.D.I.N.G (senyum) ^_~ <3

4 comments:

  1. @fRaMe+LenSeS:: yeyyy,happy ending,ske2,hee:D hope ade sambungannya nt,maybe;)

    ReplyDelete
  2. nantikan nora elena II akan dtg dgn versi diri sy plak...SETH FUL...hahaha

    ReplyDelete
  3. @CiPOi:: haha, seth ful?! klu x silap nama cina mane ade surname 'ful' lah, kalau 'foo' adelah, so amik versi 'seth foo' lah ek, membe kembar nama kpd seth tan, hihihi ;p

    ReplyDelete

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

World Visitors Map

free counters

Search