Followers

Friday, November 9, 2012

Review experience 3d/4d scan baby

Assalamu'alaykum dan salam sejahtera semua,

Fuh lamanya tak update blog.. Mana tak nya asik sakit-sakit aje plus takde mood nak update blog, ada je idea tapi ntah kenapa tak dapat nak taip, huhu, minggu lepas dikejarkan ke hospital dengan ambulans, kena tahan wad 3 hari, phew.. takpelah yang part tu kita cerita kemudian ye di lain entry.. Kali ni nak cerita pasal pengalaman buat scan 3d/4d buat pertama kalinya. :)

Pada 1 Sept yg lepas semasa kandungan berusia 25 minggu (kini kandungan dah mencecah 35minggu, punya lah lama baru nak update pasal scan 3d4d ni kan, hehe), lin n en. suami telah book appointment scan 3d/4d di Klinik Dr. Fauziah dan Rakan-rakan yang terletak di Ampang, appointment dibuat melalui online appointment di link laman web 3d4d scan Malaysia.

Pertama kali pergi ke klinik ni, tak susah sangat pun nak cari, kami just ikut sahaja direction guide yang diberi melalui email setelah booking tu, cuma masa kami pergi tu kesesakan lalu lintas yang amat teruk, biasa lah musim orang kawen kan, ramai yang berada di jalanan, kami sendiri pun masa tu baru pulang dari menghadiri majlis kahwin kawan-kawan kami, jadi amik masa berjam-jam jugak lah baru lah sampai ke klinik, sabo ajer ler -_-'

Sebaik sampai ke klinik, kami terus ke kaunter untuk melaporkan diri. eh? betulkah ayat melaporkan diri ni?? haha, takpelah hentam saje lah labu, janji maksudnya lebih kurang saje, hiks ;p  

*menunggu giliran*

Selepas sorang-sorang keluar, kini tiba lah giliran kami pula, nama dipanggil.. Masuk ke bilik sonography.  Jumpa lah miss Jezzlynn, sesi perkenalan n kami borak-borak sket.. she's friendly;) selepas itu seperti biasa lin diminta baring di katil yang disediakan.. dan diletakkan gel khas di atas perut, maka sesi scanning bermula...
Tadaaa!! terpancar  imej baby di atas skrin. Kelihatan baby dengan mukanya tertutup dengan sebelah tangannya, alahai baby ni taknak tunjuk muka pulak dia, hehe.. ni lah aksinya dengan tangan tutup muka, shy2 plak ye baby, hik ;)


Then jezz pun pujuk-pujuk lah baby agar ditunjukkan mukanya, digoyang-goyang sikit perut lin, tekan2 sket pusat sume, baby tetap taknak turunkan tangan dia, then jezz minta mamanya ngiring badan sket, tepuk-tepuk lembut perut sket, pujuk-pujuk baby lagi.. pastu lama-lama baru lah baby ketepikan sket tangan kecilnya itu, wah so cute anak papa n mama, pertama kali lihat wajahnya sangat jelas di dalam rahim ini, suatu jasad ciptaan ilahi yang telahpun terbentuk sempurna, alhamdulillah.. *gembira rasa hati, bergenang sikit air mata gembira* :') 


baby cebik sket sebab ganggu dia tito, hhe



lama lepas tu baru baby smiling :)



yang ni pula salah satu daripada video baby:




Tumbesaran baby alhamdulillah selari dengan minggu kehamilan, tidak terlalu besar or kecil :-




OK lah, that's all i wanna share. sebenarnya banyak lagi image shot n video baby, tapi the rest tu biarlah ia jadi simpanan kami, takkan nak letak semua kan, sikit-sikit sudah, hehe.. ada lagi satu scan masa 31 weeks, baby dah chubby sket masa 31 weeks tu, nanti lah di lain entry lin update kay. 

Anyway, TQ 3D 4D scan Malaysia , very good service ♥  



P/S:: anyone yang ingin buat 3d/4d scan macam yang lin buat ni, boleh lah pergi ke website 3d4d scan Malaysia . Bayaran yang dikenakan adalah RM100 bagi setiap sesi scan 3d/4d. Sekian. :)


4 comments:

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

World Visitors Map

free counters

Search