Followers

Thursday, December 1, 2011

Review selepas pernikahan: Syukur alhamdulillah.. dengan sekali lafaz, kini telah menyandang gelaran isteri :)

Salam n hai semua,

Sorry ye lin lambat update blog, sejak lps kawen mmg x sempat review papepun, kebizian melanda, huhu..

Busy dengan majlis pernikahan, majlis resepsi dan juga majlis bertandang dan juga pre-honeymoon..  
*pre honeymoon bermalam di premium suite Hotel Equatorial Bangi je;) tu pun sbb en. suami minta ikut hadir ke majlis Konvokesyen kursus DPA di mana ia merupakan kursus wajib bagi Pegawai Tadbir dan Diplomatik, memandangkan en. suami kena bertolak awal pagi esoknya ke PICC Putrajaya, tu yg t'paksa duk hotel berdekatan sehari sblm tu, isteri menemani, suami mst lah memerlukan isteri di sisi kan, bagi support on his day, hehe.. Congrats abg dah grad lulus dgn kepujian :)    honeymoon sebenar yang ke Bali ditukar ke hari lain sebab skg ni kat Bali tgh berombak besar, kena tunggu dah reda dulu, lgpon cuti thn ni dh tinggal sikit, hehe, so alang2 nk honeymoon time birthday lin jelah 2012 nt,nk dkt dh, lg best bila birthday lin thn dpn jatuh pd hr jumaat,so amik khamis, jumaat n sabtu lah,3D 2 N,hhe,villa pon dah tempah dah, can't wait to be there;)

Lagipun takkan lah lepas kahwin nak terus duk menghadap blog kan, kesian kat en. suami karang dia kata isterinya lebih mengutamakan blog daripada dia pulak, sebab bila si isteri mula menulis mesti lah lama, ngeh3;p  So si isteri kenalah mengutamakan si suami dulu kan.. lepas nikah n resepsi kedua belah pihak memang tak hadap blog pon, on9 fb and check emel pon sekejap-sekejap saje, seriously selepas kawen mmg xde feel nak on9 hadap komputer sgt, lebih banyak hadap suami je, hihi;)

Selepas 10 hari bercuti kahwin, 1 Disember mula masuk kerja kembali, huhu, t'paksa start berjauhan dengan suami:(
*kami ni weekend husband and wife sebabnya tempat kerja jauh-jauh, weekend je dpt jumpa, sobs..
Haih, menyesalnya dulu tak terima tawaran jawatan tetap dari Suruhanjaya Perkhidmatan Awam(SPA), kalau tak, boleh je tukar-tukar tempat kerja ikut suami *sigh*
Kena berusaha untuk cari kerja dekat area KL/Putrajaya or S'ban nih, gambatte!!

Sekarang ni selepas waktu bekerja, sedikit masa yang ada ni boleh lah nulis blog.
pejam celik pejam celik, diriku kini telah genap 11 hari bergelar isteri.  

dulu status bujang, kini status telah berkahwin, hehe;)

dulu tak boleh keluar berdua saje..
bila keluar mesti nak kena berteman,
samada adik lin atau adik si dia atau saudara or kawan-kawan kami yang akan menemani,
sekarang dah boleh keluar berdua:)

dulu tak boleh nk berjalan beriringan berpimpinan tangan,
malah sentuh kulit sikit pun tak boleh..
sekarang dah boleh berjalan berpimpinan tangan:)

Dulu solat berjamaah dengan keluarga,
Teringin juga nak solat jamaah dengan insan bernama suami,
sekarang dah dapat solat berjamaah sekali dengan suami,
suami jadi imam, isteri jadi makmum,
lepas solat, zikir, doa sume, then cium tgn suami, n suami kiss dahi isteri..
impian jadi kenyataan:)

macam-macam lagi lah yang dulu tak boleh, kini dah boleh dah;)
yang pastinya, kekosongan telah diisi,
bahagia sangat dengan life sekarang bersama suami tercinta :D

Bersyukur sangat kami dipertemukan jodoh..
Cinta kerana Allah S.W.T.
kami terima masing-masing seadanya..
saling nasihat menasihati, saling lengkap melengkapi..
Try to be a pair of good husband and wife:)
Ok lah, nak tepek beberapa pic pernikahan kami pada 20.11.2011 yang lalu.. boleh tepek sikit je dulu, sebab tgh kejar masa, pasni nak drive blk kl pulak, esok pagi suami pulang *excited* hee;)


9:30am: debaran di bilik nikah masjid
mood: *dup dap dup dap* 

bersama dengan barang-barang hantaran bersusun..
note: pelamin tu mmg sedia ada di masjid taw, personally mmg xnk pelamin masa nikah, lgpon x brp suka pelamin camni, tapi dah mmg ada di bilik nikah tu, so terima ajelah kan, huhu

















masa akad~


alhamdulillah sekali lafaz sahaja :)

doa :)



sesi menyarung cincin nikah~

disarung cincin nikah diamond :)
acara batal air sembahyang;) jenuh cari pin nak buka purdah bagi melihat wajah isteri ;p
salam cium tangan suami :)

sarung cincin nikah palladium utk suami


ciuman kasih suami (blushing) :">

Selesai.. Alhamdulillah akhirnya selamat menjadi sepasang suami isteri <3

 Harapan agar masjid yang dibina ini berkekalan hingga ke akhir hayat n hingga ke syurgaNYA,
insya Allah,
amin :)

5 comments:

  1. cantek tudung nikah lyn... tempah kat mana ?

    tahniah dear :)

    ReplyDelete
  2. sarahhernyzar:: Thnx dear:)
    tudung nikah?! shawl beaded tu lin beli kat jakel kl-RM350, inner neck satin tu lak lin tempah kat sholihah collection-RM25:)

    ReplyDelete
  3. btw, sholihah collection very recommended,ownernya pon sgt baik:) ni link dia: http://sholihahcollection.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. congrates lin..rina baca pn da dpt gmbrkan btapa bahagianye lin dan suami..smoga kekal dunia dan akhirat :)

    ReplyDelete
  5. @rina lia:: thanks rina:) a'ah,bhgia,hee:"> mudah2an,amin:)

    ReplyDelete

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

World Visitors Map

free counters

Search