Followers

Friday, July 8, 2011

Peristiwa ngeri kelmarin...



Semasa dlm perjlnn ke 'U',ade lah sebuah kete proton perdana ni di dpn kete sy, then tbe2 je ade mcm mende color kelabu kuar dr bwh kete dia, sy ingatkan surat khbr..
Rupa-rupanya anak kucing yg kecik comey jer jatuh dr kete tu,t'kejut sgt, trus sy memperlahankan kereta,
takut t'langgar anak kucing tu.. t'geliut2 anak kucing tu,then dia trus b'lari ke kiri jln yg merupakan hutan belukar,alhamdulillah dia lari ke tmpt yg betul.. tp.. rasanya.. dia dh kne langgar sikit dek kete perdana tu coz nmpk dia t'geliut2,kesian sgt2,hope dia x ape2 *nangis* :'(

then truskn lah drive mcm biasa dgn air mata yg mengalir,huhu (sorry sy ni jenis yg cepat t'sentuh bila tgk binatang yg suffering or dying ker,tgk dia kelaparan ker, mst cari something pegi kedai belikan ikan ker bg dia mkn..I'm animal lover,huhu)
pastu dgn x disangka2nya, trus kluar lg sekor anak kucing comey dr bwh kereta..*ye kali ni i can see clearly yg anak kucing tu keluar dr bwh kete perdana tu!!
kereta tgh b'gerak n byk sgt kete di blkg.. ya Allah anak kucing tu berada dlm keadaan bhy!! risaunya sy time tu,hanya Tuhan yg tahu..
hope anak kucing tu x kena langgar.. alhamdulillah nasib baik lah dia lari jugak ke seberang kiri divider,cuma mampu b'doa agar dia x ape2..
bbrp saat slps tu, Ya Allah!! OMG!! kuar lg sekor anak kucing!! anak kucing tu jatuh dr dlm kete tu jugak!! tp,sygnya,kete perdana tu meluncur laju, sy pulak otw nk kona ke arah lain,

astaghfirullah, anak kucing tu kne langgar!! t'kujur layu dah, x b'gerak langsung!!:( innalillah.. x dpt tahan sebak,sy menangis je sepuas hati kat dlm kete time tu, ya Allah kesiannyerrrrr kat anak kucing tu, sob sob sob :'(

alahai masa tu br teringat nk amik no. plat kereta proton perdana tu,maybe still ade lg anak kucing di bwh kereta tu,blh slmtkan nyawa diowg.. who knows klu2 ade lg anak kucing tu kan..
tp, dh t'lmbt, sy pon x kenal kete sapekah itu :'(

time keje pon x tenteram,duk teringat2 je kat anak2 kucing tu,kesian sgt2 kat diowg, moga Allah melindungi anak kucing yg still hidup tu,kurangkanlah kesengsaraan kucing2 yg dh kne langgar tu :(

time blk umah pon duk tgk2 still ade lg ker anak kucing yg kne langgar tu.. tgk2 dia dh mati kne lenyek,percikan darah sana sini,sgt ngeri,kesian sgt10000 :'(

rasanya hari tu lah yg plg byk menyaksikan kejadian ngeri di dpn mata, BUKAN 1 shj, tp BERTALU-TALU pulak tu binatang ksygn nabi (kucing2) tu kne langgar dpn mata:(
..smpi skrg sy kdg2 teringat2 psl anak2 kucing tu.. then trus rs sebak n menangis.. kesian sgt kat anak2 kucing tu :'(

P/S: Pasni rasanya kite sume pon kne check jugak kowt bwh kereta samada ade ker x kucing/anak kucing di bwh kete kan,or blh jadik di celah2 bhgn atas tayar tu tmpt dia b'main/tdo,takut2 nt kita t'langgar makhluk yg tdk b'dosa itu,huhuhu.. slps dr peristiwa tu pon, sy selalu tgk2 bwh kete, celah2 tayar, mane tahu ade kan, just as a precaution.

sekian, wassalam~

No comments:

Post a Comment

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

World Visitors Map

free counters

Search