Followers

Wednesday, August 24, 2011

Kawasan Speed Trap!!

Salam, hai,

Jangan lupa periksa kawasan speed trap di laluan pulang beraya anda ya.. Check jangan x check ;)
Yang plg penting, hati-hati di jalan raya. 
Selamat Hari Raya in advance ^_~
 
Plus Arah Utara (Dari KL):
1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan Pulau Pinang


Plus Arah Selatan:
1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

Plus Tengah:
1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE
1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam Jaga-jaga

KESAS
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom


ELITE (Dari arah KLIA)
1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN
1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor

3 comments:

  1. rmai dh post pasal kawasan ni.i mcm errrr ok tak bwk laju2.haha.dh la lesen bergmbr i missing okkk.bahaya gak nk balik if i yg drive.huhu

    slmt hari raya in advance :)

    ReplyDelete
  2. @lisa :: hehe tu la.. ok je klu nk bwk laju, tp plg max pon just blh 120km/j lah,kan kat highway 110 kan,tp kte blh je bwk lbh sket max 120 la, takut kena saman lak klu lbh dr tu,x sggup nk lpskan rm300 free2 camtu je,baik buat topup budget kawen kan,he3;) lorr ur lesen missing?! cane tu,bhy gak klu kne road block ker hape,naye je krg,better u cr cpt smpi jumpe,huhu~
    yup, same to u too,slmt hari raya in advance:)

    ReplyDelete
  3. tp kan,klu diisytiharkan xde speed trap langsung, i bwk je selaju yg mungkin,i mmg ske bwk laju,aritu i pnh bwk smpi nk dekat 190km/j kat highway lah,nk cepat sampai punye psl,tp mujur x kena speed trap langsung,alhamdulillah,he3

    ReplyDelete

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

World Visitors Map

free counters

Search