Followers

Thursday, August 25, 2011

Wedding Preps Update Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Wedding Dress & Suits

.

  • Nikah | Status: On Progress
    Kain pasang chiffon beaded wane putih suci plus kain satin putih yg dihadiahkan sbg hantaran tunang utk dijadikan sbg baju nikah x lama dulu dah slmt dihantar kepada Modest Dress Designer Yasalma untuk dijahitkan design arabic dress..
    yg penting baju tu x mo ketat smpi nmpk btk badan, nk yg longgar sedang2 saje, sopan n selesa sket kan;)  kak salma mmg pandai jahit modest dress, cantik2 baju rekaan beliau:)
  • Resepsi | Status: On Progress

    Pada mulanya baju resepsi plan nak sewa saje. Tapi, memandangkan x jumpa2 wedding dress yg mengikut tema n b'kenan di hati.. So, my reception dress pilih utk tempah dgn Designer Freda Lestari Putra, seriously love his design!! sangat-sangatt cantik ok <3

    Design yang bagaimanakah?? hehe.. secreto dulu buat sementara waktu, nanti dah nk dekat2 majlis kowt insya Allah baru blh bg teaser and review sket, tp yg pastinya design wedding dress tu ala2 fairytale princess dress lah yg kena dgn tema butterfly fairytale.. color dress tu color Ivory same with Princess Kate Middleton wedding dress color ;) --->

The chiffon silk dress detailing with royal gold (main color) and pastel color of diamonte beads yang membentuk corak butterfly di bahagian depan baju part under chest to waist, and also with bulu2 ostrich sket kat bhgn bahu, applique butterfly 3D pun ada di sekitarnya if applicable, kain dress A line flowy inspired by fairy dress mcm dlm cite fairytale tu, n tmbh lip lap sket kat dress bwh tu mengikut corak kelopak.. ok lah x leh cite lbh2 lg, hehe.. after all, can't wait to see the result of the wedding dress *excited*, hee ;)
Manakala baju groom pula dah book dengan RSKL :)
  • Bertandang | Status: Pending!
    Belum settle booking mana2 lagi, ingat nak sewa sepasang baju P & L tradisional kontemporari dekat dgn rumah groom to be je at Seremban tu je, dekat je utk hntr baju blk nt, tp kne cari masa free dlu utk g sana fitting baju, huhu~

2 comments:

  1. cantiknya. skrg ramai guna chiffon beads. fariza x. T_T. mesti cntik ni.

    ReplyDelete
  2. @fariza Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ em,chiffon beads cantik tu mmg cantik n tgh in,tp kn,mahal sgt2 r,nk dekat 1k,tu blom tmbh lg dgn kos tempah jahit kat designer an,huhu.. tp nk wat cane dh t'beli coz dh jatuh hati dgn kelembutan,kecantikan n ke'shining'an kain tu,he3;D lgpon utg pasni still blh pakai lg,b'banding klu guna lace mcm segan lak nk pakai lg g mane2,cam baju tunang lin dulu guna lace,smpi skg duk t'jeropok kat dlm almari tu,pakai sekali je,hu3

    ReplyDelete

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

World Visitors Map

free counters

Search